Uniform

Kapoenen

De kapoenen hebben nog geen hemd of groene broek als uniform. Ze dragen een rode trui die ze bij de kapoenenleiding kunnen kopen. De rode trui wordt best gecombineerd met stevige speelkleren klaar om vuil te worden. Net zoals op het hemd kunnen op de trui het takkenteken en het jaarkenteken worden aangebracht. Een nieuwe kapoenentrui kost €30. Soms worden oude kapoenentruien door ouders teruggegeven nadat hun lid naar de kawellen gaat. Deze 2e hands truien verkopen we terug voor de helft van de prijs.

Oudere takken

Hemd

Het hemd moet er officieel uit zien zoals de bovenstaande figuur dit weergeeft. Voor Wereldjamboree worden deelnemers verplicht om hun hemd op deze manier inorde te brengen. Voor de activiteiten voor de Bosvogels is dit niet verplicht. We vinden het zelfs leuk als een hemd een peroonlijke "touch" heeft. We vragen enkel om de officiële vorm als richtlijn te gebruiken. Op de achterkant van het hemd is er plaats genoeg om de creatieve geest zijn gang te laten gaan.

Het jaarkenteken wordt gratis door de Bosvogels aan zijn leden gegeven vanaf dat het lidgeld van het lid gestort is. Takkentekens worden gratis in het begin van het jaar aan de eerste jaars en aan de nieuwe leden gegeven. Het groepslintje kost €1 en kan bij de leiding gekocht worden.

Andere kentekens en het hemd kunnen bij de Hopper of bij de Trapper in Herentals gekocht worden.

Broek of rok

De broek of rok van een echte scout is groen. Verder zijn er geen criteria. Deze mag lang of kort zijn. Er bestaan officiële scoutsrokken en scoutsbroeken. Uit ervaring weten we dat deze tegen een stootje kunnen.

De officiële scoutsbroek en -rok worden verkocht door de Hopper en de Trapper.

Das

Een das is uniek voor elke scoutsgroep. Onze das heeft helemaal dezelfde kleur als het hemd. Dit komt omdat onze scouts heel oud is. Om de das toch wat op te fleuren verkopen we het Bosvogel-wapenschild om er op te stikken. Dit schild kost €1 en kan gekocht worden bij de leiding. We verplichten de das niet. Het is wel een leuk 'hebbeding'

Zowel de Trapper als Hopper verkopen onze dassen.