Lid worden

Inschrijving leden Bosvogels

Om jezelf als lid in te schrijven hoef je slechts drie dingen te doen:

  • Lidgeld storten
  • Individuele Steekkaart invullen (Medische gegevens)
  • In geval van nieuw lid: onderaan deze pagina de gegevens in te vullen

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt €40 en mag jaarlijks worden gestort naar het juiste rekeningnummer (zie hier onder). Vul als mededeling de naam in van je zoon/dochter. Hierdoor kan er bij de leiding geen verwarring ontstaan.

Als je pas inschrijft ná 1 maart, betaal je slechts €20.

De deadline voor het betalen van het lidgeld is 10 oktober. Leden die na deze datum nog geen lidgeld betaald hebben zijn niet ingeschreven en ook niet verzekerd!

Kapoenen: BE82 1030 4554 1568
Kabouters: BE71 1030 4554 1669
Welpen: BE60 1030 4554 1770
Jonggidsen: BE49 1030 4554 1871
Jongverkenners: BE38 1030 4554 1972
Gidsen: BE27 1030 4554 2073
Verkenners: BE16 1030 4554 2174
Jins: BE05 1030 4554 2275

Individuele Steekkaart (vroegere medische fiche)

De individuele steekkaart bevat gegevens over elk actief scoutslid en vervangt de vroegere medische
fiche. Deze informatie draagt bij aan een veilige en persoonlijke begeleiding van alle leden en wordt
vertrouwelijk behandeld door de leidingsploeg. Om deze gegevens up-to-date te houden hebben we natuurlijk input nodig van de ouders. Meerderjarige leiding kan hun gegevens zelf beheren.


Sinds enkele jaren is de individuele steekkaart digitaal te vinden op de Groepsadministratie-website van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het voordeel is dat de gegevens slechts éénmalig ingevuld moeten worden. Ze blijven bewaard op de online Groepsadministratie en moeten de volgende jaren enkel gecontroleerd worden. Indien nodig kan je als ouder zelf gegevens wijzigen.


De takleiding kan dan alles afprinten of informatie van jullie kinderen opzoeken via computer of
smartphone.

De individuele steekkaart is te vinden op deze link.

De eerste keer dat je aanmeld moet je je kind registreren. Voor elk kind maak je apart een login aan, het is immers de bedoeling dat ze hun gegevens zelf beheren als ze oud genoeg zijn.

Als je nog geen lidkaart hebt ontvangen kan je het lidnummer opvragen via info@bosvogels.be

Vul zowel de contactgegevens als de individuele steekkaart zo volledig mogelijk in en vergeet onderaan de pagina je gegevens niet op te slaan!

Via deze link bekom je de handleiding om de individuele steekkaart in te vullen.

Scouting op maat

Wij bij de Bosvogels gaan vanaf dit jaar stoppen met verminderd lidgeld voor het 3e kind van een gezin. Geen makkelijke keuze, maar toch staan wij hier volledig achter omdat er een alternatief is vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen: Scouting op Maat. Scouts en Gidsen Vlaanderen en wij bij de Bosvogels in het specifiek willen niemand uitsluiten binnen onze groep, zeker niet wanneer het omwille van de kostprijs is. Hiervoor zijn er twee mogelijkheden voorzien:

  1. Het verminderd lidgeld. Wie het financieel moeilijk heeft, betaalt 10 euro lidgeld. De groepsraad beslist bij inschrijving of een lid of leid(st)er verminderd lidgeld kan krijgen. Verminderd lidgeld dient dus aan de leiding aangevraagd te worden.
  2. Fonds op Maat. Als de weekendprijs, kampprijs, ... te hoog is voor leden of leiding, kan Scouts en Gidsen Vlaanderen voor een deel tussenkomen (maximum 1/3 van de totale prijs). Ook aanvragen voor Fonds op Maat gaan via de leiding!

Als discretie over de situatie gewenst is of als er nog vragen zijn kan je altijd een mailtje sturen naar groepsleiding@bosvogels.be. 

 

Als onderstaande module niet werkt, mag je altijd onderstaande gegevens doormailen naar info@bosvogels.be:

Naam/Voornaam lid
Geslacht
Adres
Geboortedatum
GSM ouders
E-mail ouders